Home

torun

Den norske cellisten Torun Stavseng har en bred musikalsk tilnærming og er aktiv som solist, kammermusiker og solocellist i kammerorkesteret Aurora Orchestra London.

I 2010 ble hun tildelt Kungliga Musikaliska Akademiens Belöningssjetong for sin debut i Britten´s Cello Symfoni med Kungliga Filharmonikerna Stockholm. Samme år ble hun utnevnt som Ung Svensk Solist og tiltrådte som solocellist i Helsingborg Symfoniorkester, der hun jobbet i to år. Som solist har hun opptrådt med Oslo Filharmoniske Orkester, Helsingborg Symfoniorkester, Oslo Camerata og Ålesund Kammersolister. Torun har gitt konserter ved festivaler som Risør Kammermusikkfest, Open Chamber Music Prussia Cove, Festspillene i Elverum og Hardanger, Huddersfield Contemporary Music Festival og Ohai Chamber Music Festival.

 Sammen med fiolinist Liv Hilde Klokk og bratsjist Ida Bryhn utgjør de TrioTaus, og  i 2017 gir de ut sin debutplate på 2L Lyd med musikk av Schubert og Mozart.

Siden 2008 har Torun samarbeidet med den svenske pianisten Anna Christensson, og sammen har de gitt konserter i Skandinavia og Europa. I tillegg til å fremføre det klassiske repertoaret for cello og piano, jobber Duo TÖ stadig for å utvide og skape nytt. Duo TÖ ble tildelt Kungliga Musikaliska Akademiens ensemblepris i 2015. 

I 2012 formet Torun sammen med cellistene/komponistene Gregor Riddell og Colin Alexander Tre Voci; en trio som utforsker ulike musikalske stilarter, alt fra transkripsjoner av vokalmusikk fra renessansen til nyskrevne verker. I januar 2014 hadde de sin cd-debut ved Kings Place London´s Out Hear serie med påfølgende turné i England.

 Torun har siden 2013 vært medlem av Cikada Ensemble og strykekvartett. De har turnert og gitt konserter ved bla. Ultima, Neue Tage für Musik Weingarten, Klangspuren Schwatz, Hudddersfield Festival og Eclat Stuttgart. 

Torun mottok sin Bachelorgrad i musikk fra Barratt Dues Musikkinstitute, Mastergrad fra Hochschule für Musik Stuttgart og Solistdiplom fra Edsberg/Kungliga Musikhögskolan Stockholm. Hennes lærere har vært Bjørg Lewis, Jean-Guihen Queyras, Frans Helmerson og Torleif Thedeén.

 Torun spiller på en cello av Matteo Goffriller (1725) generøst utlånt av Dextra Musica Sparebankstiftelsen.